Koulutusperusteinen maahanmuutto ja pidennetty oppivelvollisuus

Koulutusperusteinen maahanmuutto ja pidennetty oppivelvollisuus

Pielisen Digi-Savotassa ”Koulutus kasvattaa elinvoimaa – opetus ja oppiminen avain menestykseen” käsitellään paikkakunnalla järjestettävän koulutuksen merkitystä alueen hyvinvoinnille. Tapahtuma järjestetään verkossa 22.7. ja se on kaikille avoin.

Panelistit koulutusalan huippuasiantuntijoita

Pielisen Digi-Savotassa puhuvat yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen Lieksan kaupungista, kasvatustieteiden professori emeritus Hannu Simola Helsingin Yliopistosta, tutkimusprofessori Tuomas Pekkarinen Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta VATT ja Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Professori Hannu Simola on Lieksasta lähtöisin. Tuomas Pekkarinen on tutkinut peruskoulun vaikutusta sukupolvien yli periytyvään varallisuuteen.

Paneelin juontaa Satu Grekin, joka on Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtaja sekä Pielisen Savotan hallituksen aiempi jäsen ja aktiivi.

Osa verkkotapahtuman puheenvuoroista pidetään Lieksan uudella Brahea-koulukampuksella, osa verkossa. Kampuksella on yhdistetty peruskoulu, lukio ja ammatillinen oppilaitos samaan kokonaisuuteen.

Etkoilla vaskimusiikkia ja haastatteluja

Ennen varsinaista paneelia lähetetään etkot, jossa kuullaan muun muassa trumpetisti Hertta Kilpeläisen ja pianisti Svetlana Pustoshnayan vaskimusiikkiesityksiä. Musiikkiesitykset järjestää Pielisen Karjalan musiikkiopisto.

Ilmoittaudu tästä