Koulutus: Yliopistoa ei tarvita joka kylään, mutta korkeaa koulutusta kyllä

Koulutus: Yliopistoa ei tarvita joka kylään, mutta korkeaa koulutusta kyllä

perjantai 22.7. klo 15-17

Brahea-kampus, Kuhmonkatu 30
Katsottavissa myös suorana YouTube-lähetyksenä ja kuunneltavissa Vaskiradiossa: www.vaskiradio.fi

 

Koulutus on ehdoton edellytys elinvoiman lisäämisessä. Lieksassakin on vaikeaa löytää osaavia ihmisiä yrityksiin ja yhteiskunnan tehtäviin. Tarvitaan uusia tapoja eri asteiden ja alojen koulutuksen tuottamiseen sekä joustavia kouluttautumismalleja muuttuviin työelämän tarpeisiin, erityisesti työikäisten osaamisen kehittämiseen.

 

Panelistit

Varadekaani Markku Hauta-Kasari, Itä-Suomen yliopisto

FT Markku Hauta-Kasari on Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan varadekaani. Hänen vastuualueensa on tiedekunnan perustutkintokoulutus, johon liittyvät myös tekniikan alan koulutus ja englanninkieliset koulutusohjelmat. Hän on tietojenkäsittelytieteen professori.

Johtaja Kirsi Lindroos, Opetushallitus

KM Kirsi Lindroos johtaa ulkoministeriössä EU-hanketta, jossa kehitetään Ukrainan koulutusta ja digitalisaatiota. Hän vienyt eteenpäin suomalaista koulutusta Suomen Kuntaliitossa, opetusministeriössä ja opetushallituksessa, jonka pääjohtaja hän oli vuosina 2003-2007. Lindroos on edustanut Suomea Pariisissa pysyvässä OECD- ja Unesco-edustustossa vastuualueenaan koulutus.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, Lieksa

FT Jarkko Määttänen on ollut Lieksan kaupunginjohtaja yli kuusi vuotta. Hän toimi aiemmin Muuramen palvelujohtajana.

Puheenjohtaja, rehtori Petri Raivo, Karelia ammattikorkeakoulu

FT Petri Raivo on Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja sekä Oulun ja Turun dosentti. Hän on julkaissut 120 tutkimusjulkaisua matkailu- ja kulttuurimaantieteen aloilta. Raivoa kiinnostavat erityisesti korkeakoulujen vaikuttavuuteen liittyvät kysymykset kuten työn murros, jatkuva oppiminen ja koulutusperäinen maahanmuutto. Hän on Pohjois-Karjalan kauppakamarin ja Sivistystyönantajien hallitusten jäsen.

Sami Tanskanen

Sami Tanskanen on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja. Tämän lisäksi Sami työskentelee yliopistolla kasvatustieteiden ja psykologian osaston hankkeissa. Hän toimii myös Pohjois-Karjalan järjestöasian neuvottelukunnassa ja on koulutuskuntayhtymä Riverian valtuuston jäsen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Väänänen, Lieksa

Timo Väänänen on 55-vuotias lieksalainen yrittäjä. LieksaTyres Oy:n toimitusjohtaja ja entinen Porokylän Leipomo Oy:n toimitusjohtaja. Hän on Lieksan Kaupunginhallituksen puheenjohtaja.