Digi-Savotta-hanke

Digi-Savotta-hanke

Pielisen Savotta ry luo ja ylläpitää verkostoa, joka toimii aktiivisesti Lieksan hyväksi. Tarkoituksena on tehdä Lieksaa ja Pohjois-Karjalaa tunnetuksi tuomalla vuosittain Vaskiviikon yhteydessä järjestettäviin paneelikeskusteluihin valtakunnallisesti kiinnostavia aiheita ja puhujia sekä tuomalla esiin myös Lieksan vahvuuksia. Pielisen Savotta haluaa kuitenkin seurata aikaansa eli digitalisoitua, luomalla digialustan toimintansa tehostamiseksi. Kolmevuotiseksi suunniteltu niin sanottu Digi-Savotta-hanke tulee tukemaan perinteistä kesällä järjestettävää päätapahtumaa ja samalla antaa monelle mahdollisuuden osallistua keskusteluihin ilman, että tarvitsee matkustaa paikan päälle.

Osallistujamäärän kasvattamisen lisäksi Digi-Savotan tavoitteet ovat yhteiskunnallisia, kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä sekä yhteisöllisiä, mistä esimerkkinä nuorten osallistaminen. Vuoden 2023 aikana Pielisen Savotta järjesti kirjoituskilpailun Lieksan Lukion oppilaille kesän paneeliaiheista. Tekoälypaneeliin liittyviä kirjoituksia palkittiin kaksi: Pinja Valkonen ja Siiri Telinkangas saivat rahapalkinnon.

Vuoden 2023 tulokset olivat onnistuneet, ja paneelikeskusteluja seurasi ennätysyleisö: yli 2200 kuulijaa paikan päällä ja verkon kautta. Kolmen vuoden Digi-Savotta projekti on antanut hyvät työkalut ja mahdollisuudet kasvattaa tapahtumien osallistujamäärää entisestään ja tehdä sitä kautta tapahtumaa tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. EU:n myöntämä rahoitusosuus hankkeelle on 31,5 %.