Pielisen Savotta ry

Pielisen Savotta ry

Yhdistys tarjoaa verkoston, jossa kaupungista muualle muuttaneet ja Lieksa-henkiset ihmiset voivat tavata toisiaan ja toimia kaupungin hyväksi.
Yhdistys  järjestää jäsentilaisuuksia ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on tehdä entistä kotiseutua tunnetuksi ja luoda virikkeitä paikalliselle kulttuuri- ja elinkeinotoiminnalle. Ryhmän on alun perin koonnut joukko Etelä-Suomessa asuvia entisiä lieksalaisia. Yhdistys on perustettu 2014. Toimintaa suunnittelee Pielisen Savotta ry:n hallitus.

Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Riitta Lassander, varapuheenjohtaja Pekka Heikkinen ja jäseninä Pentti Kotoaro, Paavo Pitkänen, Tarja Virmala, Jarmo Yletyinen ja Marja Mölsä.

Yhdistyksen toiminta ja Savotta-tapahtuma on otettu Lieksassa ilolla vastaan. Yhdistyksen hallitus tekee tiivistä yhteistyötä kaupunginjohtajan, Lieksan Lehden sekä Lieksan Yrittäjät ry:n kanssa. Vuonna 2016 Pielisen Savotta -yhdistys sai myös Lieksan Yrittäjien jakaman Vuoden Lieksalainen -palkinnon. Vuonna 2021 Pielisen Savotta ry sai Lieksan Lehden Antti-patsaan.